ФОРУМ

Форум > Big Brother 4 > Защото каква полза има човек, ако спечели целия

НОВ ОТГОВОР
Теми Автор Дата
Защото каква полза има човек, ако спечели целия
anelia_nik 2009-01-08 14:58
И какво може да плати, за да си го върне?
Нелче
tigar 2009-01-08 14:59
нещо не те разбирам този път.
тигре,
anelia_nik 2009-01-08 15:05
ти вече си го разбрал това,

но тези които не са го разбрали предизвикват съжаление в другите които са го намерили.

дано да го потърсят и ако го потърсят със сърцето си вярвам, че и те ще Го намерят

ето го и целия пасаж:


Който иска да спаси живота си, ще го загуби, а който загуби живота си заради мен, ще го намери.
МАТЕЙ 26 Защото каква полза има човек, ако спечели целия свят, а изгуби живота си? И какво може да плати, за да си го върне?
МАТЕЙ 27 Човешкият Син ще дойде в славата на своя Баща заедно с ангелите си и тогава ще възнагради всеки за делата му.
МАТЕЙ 28 Истина ви казвам: тук има хора, които няма да умрат, преди да видят Човешкия Син да идва като цар.“
Нелче
tigar 2009-01-08 15:09
Да разбрал съм го. Розенкройцерите твърдят, че в сърцето на човека се намира божественият атом, който при едни се отваря, а при други не. Не обясняват защо е така. А аз малкият беден тигър не съм в състояние да го обясня. Мога само да го разбера.
:)
LucreziaBorgia 2009-01-08 15:15
Анел, айде само да ми обясниш кое ти дава карт бланш да се имаш за богопомазана и открила абсолютната истина и да гледаш високомерно на тези, които не са взели присърце еврейските конспирации,м?:)
И не ща цитати, а мисъл, моля...
свят!!!!!!!!!
anelia_nik 2009-01-08 15:18
Понеже какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си?

струва ми се че не искаш
anelia_nik 2009-01-08 15:19
отговор!!!

И да допълня, че при тигрето този атом мисля се е отворил!!!
:)
LucreziaBorgia 2009-01-08 15:29
Уфф, що ли попитах-айде ,приплясни дваж, о, божествена и просветена..:))
Защото от онова, което препълва сърцето, говорят
anelia_nik 2009-01-08 15:34
Матея 35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща.
Матея 36 И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.Матея 37 Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.

Затова все пък имайте малко страх от Бога, преди да пишете глупости.

Повод за висикомерието ми идва от вярата ми.
да права си,
anelia_nik 2009-01-08 15:35
все пак благодаря!
:))
LucreziaBorgia 2009-01-08 15:42
Ееее, то въпрос на време беше да се извадят параграфираните заплахи-хем високомерни, хем нагли-хехех:)))
Та, като докато дойде съда, може ли бласфемично да накарам витлеемския да нацепи некое дърво да разреши енергийната криза, м?:))Както в оня номер с рибката и хляба...
Тези трикове са мноо
Kompirqsal 2009-01-08 20:03
яки: С две риби и пет хляба на брега на Генисаретското езеро Христос успява да нахрани многохиляден народ. По-късно отново "със седем хляба и няколко риби" (Марк 8:1-9, Мат.15:32-38) той успява да засити четири хиляди души и след угощението остават "къшеи седем пълни кошници." (Мат. 15:37), макар че Худини или е успял да ги разкрие повечето, или на по-атрактивните да измисли аналози!
Номерът с "насищането" с крайно ограничено количество храна, всъщност е доработка на известния "номер на циганина", който нарисувал едно огнище и заедно с цялото си домочадие се скупчили край него и се сгрели! Става с внушение и самовнушение, подкрепени с малко усещане! Циганите повярвали, че това е горящ огън, а притискайки се един друг са усетили малко топлина! Същото и с хляба и рибите! Обаче не се споменава какви точно риби са били!А може и да не са били риби, ами китове!

Трябва да се знае, че Исус Христос не е посещавал училище или поне не му е преподавано биология! А за днешните стандарти-всичките там "байчовци" са си прости селяци, дето вече не се срещат по нашите села! Според Мойсеевия закон прилепът се определя като"птица", защото хвърчи, предполагам! Така че много зле са били, сиромасите, а след като нацията с най-висок коефициент на интелигентност е била на подобно дередже, какво остава за другите?! Изглежда много лесно е можело да бъдат манипулирани и използвани!

Другият момент е в големината на хляба! Вече всяка година в Добрич правят километрична баница и хранят целия град! В други градове правят торти, палачинки...Тогава хлябовете им са били безквасни(без мая)...Сигурно в някое село се наводнил мелничаря и за да не го отнесе-казал "Господ, така и така, тея 7 хамбара направи ги хлябове, поръча да го ядем..."
Събрали от околните села, излезли с тоя номер и срещу заплащане, за да си покрият загубите...
Но мене ми е интересно, ако приемем, че броят на хлябовете и рибите е пропорционален, както и на хората, колко души е нахранил Христос първият път? А сега да видим!

anelia_nik
lolli_pop4eto 2009-01-09 10:50
обясни,точно какво да спечели .. :(
Здравей Насе!!!
anelia_nik 2009-01-09 12:21


Да спечелиш живота, да спечелиш и живота който идва и след смъртта, да повярваш още сега и да спечелиш Живота, това е!

Ако човек повярва че Той ни е помощник сега и утешител както пише в Библията, тогава печелиш това не само Бог да ти помага СЕГА, но и винаги да бъдеш с Него!

Веднъж ти писах за това че Той е моят верен приятел, който никога няма да ме остави, кък който винаги можеш да се обърнеш, някой на когото винаги можеш да разчиташ. Това е Той.

Когато Той отиде на небето и аз вярвам в това, Той каза, че изпраща на земята Утешителят, Святия Дух!

Бъди много благословен през новата година!!!!!!!
Не е религиозен гняв,
anelia_nik 2009-01-09 12:35
а по-скоро е ревност за Бог.


!!!
anelia_nik 2009-01-09 21:14
Извън всеки наш план в седмия месец на бременността лекарите във Варна поставиха диагноза на бебето хидроцефалия (вътрешна).
Последваха изследвания в Сливен и в София – в "Св. София" и в медицинския център на д-р Г.Марков. Диагнозата бе не само потвърдена, към нея се прибавиха: спина бифида (доста голяма , в лумбалната област на гръбнака) и криви крачета. Лекарите във Варна и в "Св. София" бяха категорични, че бременността трябва да се прекъсне и бебето да бъде умъртвено, дори в момента на прегледа настояваха да оформят документите.Представянето на Самуела в църква
от родителите й

За нас обаче имаше само един вариант: Няма да има аборт, защото не е по Божието слово. Създадени сме по образ Божий и затова убийството и абортът са грях. (Битие 6:9, Псалом 139:13-16, Яков 3:9). Доверихме се на Бог, защото знаем, че той е в контрол на ситуацията. Не е лесно, особено когато дяволът използва хора и неща, за да атакува. Не бяхме сами в тази битка. Слава Богу!

От момента на поставянето на диагнозата църква Д.А.В. – Сливен, Евангелската петдесятна църква във Варна и църква "Благовестие” в Бургас, както и църкви, и приятели от цялата страна и извън нея – международните молитвени служения на Бени Хин, Кетрин Кулман, Джойс Майер, църкви от Англия, Нова Зеландия – всички бяха в пост и молитва и все още са.

Дяволът до последния момент искаше убийството на това бебе. Ден преди раждането – отново. Дори тогава лекарите предлагаха не да изродят, а да умъртвят. Битката беше изключително голяма.

Самуела (означава "изпросена от Бог") се роди на 2 октомври 2008 година в "Майчин дом" на ул. "Здраве" 2 в София. Очаквахме да се роди здраво дете, но Божият план не беше такъв.

Един час след нормално раждане ни казаха, че бебето няма никакви шансове за живот. Родено е с установените преди раждането проблеми и още един: хидронефроза на двата бъбрека. Поради спината няма гаранции дали детето ще движи крачетата си, дали ще контролира малка и голяма нужда, никой не може да каже какво ще е


умственото му развитие и още, и още... Думите на лекарката бяха: "Ще го гледаме, докато...."

Стоях срещу тази жена и си казах: "Вие казвате това, но има Един, който определя кой ще живее и кой не." Молех се: "Господи, да се роди Самуела не е грешка. Много преди да е била зачената от родителите си, тя е била зачената в твоя ум. Ти си помислил за нея, за всяка част от тялото й, за всяка подробност, и за най-дребния детайл. Ти си я създал с цел. (Псалом 139:16) Господи, Ти си Създателя и грижата Ти за нея е още преди да се роди" (Исая 44:2).

Знаех, че при такива случаи държавата не инвестира средства. Последваха невероятно трудни разговори. Синът ми, след като видя детето си, чу лекарите и техните прогнози, ми зададе въпроса: „Мамо, какво означава, че ще я гледат, докато…?”

Не ми беше лесно, е слабо казано. Беше изключително трудно, направо разкъсващо. Въпреки това говорехме си нещата едно към едно. Казах му: „Миличък, трябва да дадеш Самуела на Бог. Не се опитвай да я задържиш, ще ти бъде много трудно. Довери му се! Той е в контрол на ситуацията, защото – ако ние я обичаме – колко повече я обича Той?”

С разума си не можехме да приемем, да си обясним случващото се, но някъде дълбоко в себе си оставахме в мир. През цялото време си казвах : „Господи, според стиха сме страшно и чудно направени. Ако това е страшното, то остава чудното. Тази част е Твоя. Ние се покорихме. Знам, че имаш план. Прослави се!”

Още на другия ден след раждането същата лекарка ни каза, че бебето е консултирано с лекар-неврохирург от „Пирогов” – д-р Захаринов. От нас остава да дадем съгласие за затварянето на спината. Видяхме следващата крачка. Да, следващата, защото такива деца умират от инфекция на централната нервна система. Спината е участък (различен по големина), който не е покрит с кожа, а само с ципа. Това е входна врата за инфекции. Дадохме съгласието си.

В „Майчин дом” Самуела беше изненада за всички. Бързо бе извадена от кувьоза, премина жълтеницата с нормални чернодробни показатели. По наше настояване й извадиха сондата за хранене. Принципно деца с хидроцефалия могат и да не засучат, липсва им рефлекс. Самуела не само засука от шише, но и от гърда. За общо учудване бебето само спеше и се хранеше.

Приведоха я в „Пирогов”. Д-р Захаринов сподели: „Много са млади родителите, имам чувството, че очакват от нас чудо. А затварянето на спината води след това до напрежение в бъбреците и в главичката. Допълнително усложнение е, че бебето има проблем с бъбреците…” Прекъснах го, като го уверих, че ние си говорим нещата реално. А като вярващи не само не направихме аборт и наистина очакваме чудо, но знаем, че само Бог може да прави чудеса. Уверих го, че се молим за тях – лекарите, за техните умения, за всичко, което правят. Д-р Захаринов спря за малко, погледна ме и благодари. Оставихме го с мислите му.

На следващия ден беше операцията. Премина успешно. Д-р Захаринов беше изненадан и доволен, защото спината се е затворила цялостно (понякога това не е възможно). След една седмица поставиха клапа в главичката на бебето. Функцията й е да балансира налягането в мозъчните сакчета. Независимо през какво преминаваше, Самуела оставаше в невероятен комфорт. Бог я беше поставил в защитна капсула.

Д-р Захаринов сне поетапно конците, изненадван всеки път от необяснимо бързото възстановяване. Остана още едно изследване – на бъбреците. Бог по невероятен начин подреди ехографията да бъде направена от професор, светило в тази област. Думите на лекаря буквално бяха: "Бебето не е за тук. То няма проблеми с бъбреците, здрави са! Нямам обяснение за предварителната диагноза, но казвам това, което виждам сега."

Невероятно? Бог е невероятен!

В един момент трудните мигове и сълзите останаха толкова далеч.

Бог се прослави!

Бог не ни дължи обяснение за това, на което трябва да се покорим. Той можеше да направи чудо още в утробата, но повече от ясно е сега, че планът Му е друг. Не сме наясно колко хора бяха в контакт, са, и знаят вече за Самуела. Бог обаче ги знае и познава по сърца. Бог не направи чудо преди раждането, но пък всеки ден, всеки миг бяхме свидетели на чудеса.

Самуела се роди жива – лекарите не го очакваха. Това бе чудо!

Тя бързо започна да диша самостоятелно. Това бе чудо!

Тя премина жълтеницата (гледаха на нея като на дете без шанс). Това бе чудо!

Тя засука – това бе чудо!

Затвориха спината цялостно – това бе чудо!

Тя е единственото дете, изписано два дни след поставянето на клапа – това бе чудо!

Диагнозата "хидронефроза" не бе потвърдена – бъбреците са здрави. Това бе чудо!

Тя има рефлекс на двете крачета – това е чудо!

През цялото време на тези медицински намеси и изпитания тя бе в невероятен комфорт. Това бе чудо!

На 2 ноември Самуела бе представена пред Господа в църква. Това бе чудо.

Да, Самуела е чудо! Тя ще бъде чудо, за да се прославя Бог!

Да се покориш, независимо какво ще ти струва!

Покорството изпреварва разбирането. Цялата слава е на Господа!

От прибирането у дома до днес – 8.12.2008, се извършва рехабилитация и масаж на крачетатата. Имаме резултати. По-силно засега е дясното краче, което в интервал от три дни помръдна първо веднъж, а след това 2-3 пъти. Контролният преглед беше на 1 декември при д-р Захаринов. Всичко се развива добре, затова следващият преглед ще бъде чак след шест месеца.

Благодарим на Бог! Благодарим и на всички, които се молят.

Очакваме следващото чудо.
Правата запазени ©. Bсяко цитиране на този материал,
в електронен или печатен вид, трябва да съдържа означение на авторството и
уеб сайта на изданието: www.Blagovremie.com.

[ Затвори прозореца ]
Около
anelia_nik 2009-01-09 21:21
2 100 000 000 са вярващите хора по света.
В България вярващите хора са около 40-50 000, останалите са нещо като невярващи съвсем християни които празнуват задължително Велик ден и Рождество Христово т.е. Коледа.
Искрено пожелавам здраве и
Kompirqsal 2009-01-10 02:05
благополучие на Самуела, но има някой неясноти, които аз невежата не мога да проумея:
-Това със живороденото бебе да искат лекарите, да си помислят или да изрекат мнение за умъртвяване, никога и никъде не се е случвало по света от най-древни времена(от преди да се народят еврейския,християнския, мюсюлманския и останалите легитимни божества) до наши дни! Ефтаназията е разрешена в няколко страни в света, но прилагането й не е толкова просто и се изисква пациентът да е в съзнание и отговорен: става дума за т.нар. пасивна ефтаназия, при която пациента сам си причинява "безболезнената смърт". В случая с бебето, един лекар, положил Хипократовата клетва няма как и няма смисъл да казва на родителите му, че е на мнение "Бебето да се умъртви."
В болничните заведения "Spina bifida" се диагностицира в 4-я месец от бременността, а не в 7-я! При това задължително се прави:В България се диагностицира по национална програма, утвърдена с решение 735 на МС от 10.10.2000 г. и финансирана от бюджета. Доказано засегнатите бременности се прекъсват. При допуснати раждания със спина бифида се правят консилиуми от специалисти в областта, които преценяват тежестта на малформацията и има ли смисъл да бъде оперирана. Леките случаи подлежат на (често успешни) неврологични операции. При тежките случаи обикновено се стига до летален изход вследствие на тежка вторична инфекция на откритата част на гръбначния мозък. Оцелелите с тежка форма на малформацията спина бифида водят труден живот с множество усложнения — за тях и за семействата им. Обикновено тези случаи остават завинаги в някой от домовете за деца с тежки увреждания.

И другото, наместо чака чудесата на Господя и да чете за овчари и пещери, не би било лошо родилката да попрочете малко от малко за едни други "чудеса" - тези на фолиевата киселина или т.нар. витамин В9:
Спина бифида е сред най-често срещаните вродени дефекти при новородените, водещ до перманентна инвалидизация или смърт. Всички жени, способни да забременеят, са под риск да имат дете, родено със спина бифида. Няма доказани данни заболяването спина бифида да е генетично обусловено.Засегнатите от спина бифида деца в България, вкл. прекъснатите по тази причина бременности, по неофициални данни са 1 - 2 до 12 промила от всички желани бременности, които за миналата година в България са 70 000. При осреднени стойности за страната от 3 - 4 промила, това прави 250 деца на година или 1000 деца. От 1 до 28 ден на бременността се затваря гръбначният стълб. Затова преди всичко е от изключително значение фолиевата киселина да се пие през първите 28 дена. Доказано е, че приемането 2 – 3 месеца преди забременяване и през първите 3 месеца на бременността на 0,4 милиграма дневно фолиева киселина намаляват със 70% случаите на дефекти на невралната тръба. При бременни, които са имали вече дете с дефект на невралната тръба се препоръчват 10 пъти по-висока доза - 4 милиграма дневно.

Вече повече от 20 години е известно, че при даването на фолиева киселина по 0,4 милиграма дневно на жените, при 70 % не се появяват дефекти на невралната тръба. И във всички страни, в които има генетични програми, жените, които искат да забременеят се съветват ежедневно да пият фолиева киселина.

Като пиша "живо родено"
Kompirqsal 2009-01-10 02:27
имам предвид широкоразпространената трактовка на проблема с определянето на плода, като човешко същество! Така, че няма как да дойдат лекарите 1-ден преди раждането и да поискат умъртвяването! Виж, ако беше да става дума за практики в Древна Спарта-да, имало е такива неща, но пак не са били лекари!

Ето и цитат от НАРЕДБА No 2 ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗКУСТВЕНО ПРЕКЪСВАНЕ НА БРЕМЕННОСТ
(обн.,ДВ,бр.12 от 9 февруари 1990 г.; изм. и доп.,бр.89 от 31 октомври 2000 г.), като под "аборт" се разбира всяко изкуствено прекъсване на бременността:

Чл.12. (1) Аборт по медицински показания се извършва по искане на бременната жена при наличие на заболяване, несъмнено доказано и документирано, при което по-нататъшното протичане на бременността или раждането може да застраши живота или здравето на жената или жизнеността на поколението, посочено в списъка по приложение No 2, и при срок на бременността не по-голям от 20 гестационни седмици. Ако заболяването не е посочено в приложение No 2, абортът може да се разреши по изключение.
(2) Аборт при срок на бременността, по-голям от посочения в ал.1, се разрешава само при наличие на неотложни причини за спасяване на живота на жената или при доказани груби морфологични промени или тежки генетични увреждания на плода.
!!!
anelia_nik 2009-01-10 10:20
........
Доказано засегнатите бременности се прекъсват!
.........

Спасяването на човешки живот за мен е нещо изключително.
Аз познавам и други момичета които по една или друга причина са прекъснали бременността си, просто защото в бъщеще не се знае какво ще им се случи и какво ги очаква, защото там където свършват силите на лекарите, живота и здравето на много хора зависи само от Един.
Но трябва да имаш разбира се смелост и вяра.

Все пак очквах доста по-остър отговор, ирония, което го има в отговора, но този път изказването ти е доста по-умерено и не е само на основата на лични нападки заради това, че аз вярвам.
Така че, аз съм сигурна че Самуела ще се оправи, защто родителите на това дете са добри ръце, те са намерили най-важното нещо в живота си, така че, всичко останало ще им се прибави.


Лек и приятен ден желая на всички!
Анелия
fidelma 2009-01-10 15:46
За съжаление съвременните фарисеи не се различават по нищо от своите предшественици. За тях важат същите думи които Исус каза : "Но горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото затваряте небесното царство пред човеците, понеже сами вие не влизате, нито влизащите оставяте да влязат"
Пишат се книги, изнасят се лекции и се дискутират идеи (като тези lв другата тема) които отдавна трябваше да са в кошчето за боклук. Те приличат на лекари, които предписват хомеопатия (лекуване на подобно чрез подобно) лечение, без да има никакъв резултат. Защо ми приличат на думите на Исус "Слепец слепеца ли води и двамата падат в ямата".
Не се натъжавай от това, което пишат за теб в този форум защото всеки който не знае къде иска да отиде, винаги стига там където не е искал.
Бог да те благослови.


 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни