ФОРУМ

Форум > Big Brother 4 > Изгубен в Париж

НОВ ОТГОВОР
Теми Автор Дата
Изгубен в Париж
Michael_Nikita 2009-01-14 12:31
Преди Коледа бях за седмица в Париж и преживях чудно приключение. Разказвам го затова, защото всички ми казват, че е било много страшно, пък то май не беше, но след това вече нямам грам респект към парижките потайности. Та, значи кацам вечерта на Шарл де Гол с полет през Виена. Хотелът ми е в Монпарнас, където традиционно отсядам. Дотам чудесно се стига с автобус 4 на Ер Франс, но реших да експериментирам и да пътувам този път с влака до станция Данфер Рошро / където са Парижките катакомби /. Хубаво, намерих къде тръгва влака, качих се. Натъпка се като се като автобус 213 от Централна гара през есента на 1990- народ, всички с куфари и пр.е, всички деликатно се усмихват, културни хора, парижани или живеещи в града чужденци... Та, пътува оня ми ти влак, но на една гара взе, че спря и не помръдна 20 минути, после тръгна, но на Гар дю Норд спря задълго и повечето хора се изнизаха. Тръгва пак, но... Установявам, че за втори път виждам едни огромни реклами на Панасоник и Саньо, значи тренът се връща обратно... Стори ми се много тъпо да се връщам на летището, взех си огромния куфар, и на първата гара слязох с намерение да си взема такси, ориентирах се, че съм в предградието Сен Дени, до Стад дю Франс... Ама то си е предградие, няма жив човек по улиците, да не говорим за такси, пък не знам номера на таксиметрови компании да си извикам... Въртя, суча, търкалям куфара из студеното, нощно, непозната предградие, само разни чернокожи стоят по кьошетата, ама тях ме е шубе да ги питам за такси, викам си , да не дърпам дявола за опашката, в интерес на истината африканските пичове не ми обръщаха грам внимание, ние сме с предрасъдъци, обаче нали съм чужденец, с багаж, с доста пари в себе си. Влизам аз в една кръчма, пълно местни пияници, питам бармана за такси- натам, мосю, виками, натам... После питах един друг човек- и той вика натам...И тва натам ги глътна към час търкаляне на куфара, накрая ми идваше да го захвърля, но нямах идея за след това, и не го захвърлих :) Минават таксита по улицата, но заети, не ти обръщат внимание. Сигурно около час така, накрая стигнах до огромно кръстовище, на което имаше стоянка с ЦЕЛИ ДВЕ ТАКСИТА, О, РАДОСТ... Метнах се в огромен черен мерцедес, и за 25 евро ме откара до хотела...
След тази случка вече изгубих всякакъв респект, не ми мига окото от нищо френско и парижко, колкото и да е тъмно...
Абе то май в България е по- рисков живота, а ? :)
Хахах,
dundichka 2009-01-14 12:56
и аз така се озовах преди години на Южната гара в Брюксел, в 4.30 сутринта. Беше пълно само с чернокожи и араби/кварталът около тази гара е населен предимно с емигранти/, повечето дрогирани, но за разлика от Майки, те ми обърнаха внимание. Искаха ми цигари, пари, а един от тях за отмъщение, че не му дадох кинти, си изля кафето върху дрехите и куфара ми:((( Това е случката в живота ми, когато най-много съм била уплашена, времето до 6.30, когато гарата започна да се пълни с хора, ми се видя безкрайно дълго.
dundi,
IdaDalser 2009-01-14 15:06
ujasna sluchka naistina! Mrasna cherna paplach sa tia. Zapadna Evropa se e napalnila s bokluci ot Azia i Afrika. Vsiakvi prikazki za tolerantnost i intergracia sa bezumie. Ne proumiavam kak drugite ne go proumiavat. Gledah sabota i nedelia dok.film za Al Kaida. Dano se iztrepiat i samovzriaviat vsichki.
Ида,
dundichka 2009-01-14 15:41
не знам дали и на нашата Централна гара не е същото нощем, просто не съм попадала. Но когато си в чужда държава, пък и сам по това време, очите на страха са още по-големи, бррр:))
Пак в Париж
Michael_Nikita 2009-01-15 09:27
Разглеждам музея на восъчните фигури Гревен. Много приятно усещане. Няколкостотин френски и световни личности, актуални и минали знаменитости, даже величия, в естествен ръст и среда. В рамките на музея е подредена и малка театрална зала, разглеждам восъчните персони, поседнали като публика на въображаемото представление. Табелките с имената им са отстрани на седалката, и лекинско се навеждам в сумрака да прочета името на експоната. На последния ред- достолепна фигура на чернокожа дама, оглеждам я оттук оттам, лицето, дрехите, бюста и пр. все пак съм платил 19.50 евро за билет, няма да ми отидат на вятъра паричките, както казваше навремето прадядо ми Г.Б. и в България има кой да ми ги xaрчи.... и зяпам черната кака, търся табелка с името й, няма... и онази се ухилва с големите си бели зъби-"Бонжурр моссю". Засмях се и аз. Тя, жената е охранител. Обаче съм сигурен, че нарочно се правеше на восъчна фигура, и може би след тва си е извадила тефтера, и си е записала "Сто трийсет и девети шаран тази седмица"....:)
Здравей Майкъл,
sider_deutsch 2009-01-15 09:35
Не съм се обаждал откакто свърши Брадъра. Herzlich willkommen! Все пак ми е интересно, нямаше ли те повреме на ББ4 или си се обаждал под друго име? Или явно си бил във Франция. Защо си сменил Германия с Франция? Аз се върнах от Германия през юни 2008 г. и сега слушам "за" или "против" побоищата от страна на полицаите над студентите.
Такива случки като твоята се случват на всеки, който ходи в чужбина. Аз обаче най-напред ще разкажа за България, по-късно може и за чужбина нещо да се сетя.
Преди 10 години рейсът от Германия пристигаше в София в полунощ към 0:30 часа. Ужас! Пристига рейса, а около него се навъртат съмнителни типове. А влакът ни за провинцията е чак сутринта. Чакалнята на ж.п. гара София я затваряха след полунощ. Къде да отидеш? И ето тези полицаи, които ги хулят днес, бяха намерили решение. Те също чакаха рейса, попитаха кои пътници ще пътуват чак сутринта, съпроводиха ни заедно до ресторанта на гара София, вкараха ни вътре и казаха там, че ще останем до сутринта. Изненадваща подкрепа от полицията, нали? Ех, българинът си е българин, вътре в ресторанта нямаше никой друг освен нас, но това не пречеше да ни подканят да си поръчаме нещо за консумация.
сидер
Michael_Nikita 2009-01-15 09:45
Здрасти. Тук съм си, в България. Биг Брадър 4 съм го гледал 2-3 пъти, по 2-3 минути. Бях на друга вълна... Иначе , да ме прощаваш, Париж е висока класа, Германия ряпа да яде. То моите впечатления от Германия са главно от Мюнхен и Бавария. В Мюнхен инфраструктурата е по- нова и модерна, животът е по- спокоен и сигурен, но духът на Париж е голяма работа...
Аз пък се загубих в Лувъра
maia234 2009-01-15 18:02
в подземния етаж, страшничко бe сред мумиите на фараони, качих се по стълбите, исках да бъда загубена, но на първия етаж!
аз лично си
anubhis 2009-01-16 09:04
мечтая да се изгубя в двореца на някой махараджа:))))
иначе с мъжа ми се изгубихме в Ираклио,на о.Крит,ама за малко:))
после се намерихме и беше голяма радост:)
Бай Ганьо изпуска влака
sider_deutsch 2009-01-18 12:25
Нали обещах да разкажа нещо от Европата.
Като студент в ГДР се прибирам от България за Германия, тогава се пътуваше само с влак. Влакът се движи със закъснение-зима е. Спираме на гара Будапеща. Слизам добре облечен, документите са ми в джоба. По разписание влакът има половин час престой. Има време да изляза извън гарата и в близките магазинчета да потърся карти с голи мадами. Все пак тогава беше социализма при нас и такова нещо трудно се намираше. Не е като сега. Купувам ги, връщам се и гледам влакът го няма. Питам един железничар (в Унгария и Чехия доста хора знаят немски): Къде преместихте влака? (Такъв е случая на истинския бай Ганьо). Той отговаря: Не сме го преместили, той тръгна. Нали имаше закъснение! Ужас! Отивам на информация, никой не ми се кара, съобщават в моя влак, а мен ме качват на друг влак. Казват ми да сляза на унгарско-чехословашката граница. И там ме чака моят багаж, свален от моя влак. Нищо не липсва, защото в купето, където бях, бяха други българи, пътуващи за Германия. Ще взема следващия влак и всичко ще е наред. Да, ама най-напред искаха да ми проверят куфарите. И какво се появи там. Една 3 л. туба с ракия и една 10 л. туба с вино. Не беше проблем, че ги нося, напротив, умряха си от смях и викат, я почерпи сега по едно вино. И извадиха едни големи халби от бира, в които налях вино. Цялата митница дойдоха да опитат виното. Едвам остана малко, което занесох да опитат българските студенти в Германия.
Хораааааа,
regi 2009-01-19 01:55
честно ви казвам, по далеч от Крагуйевац не съм ходила. Ако щете ми вярвайте. А иначе по природа съм такава, че целия свят бих обиколила ако имах възможност, изобщо очите ми за света са големи, нооооооо......съдба. Добре, че беше бившият ми ,,съпруг", че ме заведе чак в Крагуйевац, иначе и там нямаше да съм ходила дори, той ме водеше от време на време тук там. Обичам бившия ми ,,съпруг", обичам мъжете от зодия телец.
Лили Иванова в "Олимпия"
Michael_Nikita 2009-01-19 11:22
На 9 януари Лили Иванова изнесе концерт в някогашната култова зала на Париж- "Олимпия". Навремето залата си е провеждала своя политика, и е канела подбрани изпълнители, т.е. голяма чест е било да си там.
Понеже около Лили Иванова винаги много се шуми, и този път няма изключение- пълна ли е била залата, само половината ли, само българи ли са били, или "Париж се преклони пред Лили", паднала ли е певицата и прочие жълти и нежълти въпроси.
Явно е че самата Лили много е държала на този концерт, което показва, че е човек от друго поколение. Олимпия е "на тезгяха", плащаш, наемаш. И Тони Стораро може да си направи концерт, стига да поиска. Лошо впечатление направи това "Аз съм първата в Олимпия, тук българско КРАЧЕ не е стъпвало..." На всички е ясно, че Лили Иванова е най-голямата певица, но подобни изцепки леко нагарчат. Лили Иванова е голяма тук, а не по света, така че по- полека с мераците за световна слава. Разбираемо е да искаш да си подариш нещо за 70-годишнината, но това не стана както трябва. Нека хората сами те почетат за огромния талант и за всички песни през годините, Лили няма нужда от Олимпия, Олимпия е бита карта в ХХІ век...
Абе кво да кажа, голяма певица, но голям човек едва ли... Да е жива издрава да пее още.
Лили Иванова в "Олимпия"
anubhis 2009-01-19 11:38
едно време от Олимпия са поканили Емил Димитров,лека му пръст,а не Лили Иванова...
сега си прав,всеки може да наеме Олимпия,стига да си плати...
не разбирам какво му е толкова страхотното,че е пяла там....
не разбирам кво и става на тая Лили
tigar 2009-01-19 11:43
Пълни зала № 1 на НДК само с поглед. В Русия залите пращат, когато тя пее. Кво се е юрнала да покорява Олимпия? Мит от миналия век.
Бил съм в Париж
tigar 2009-01-19 12:33
Но не съм пил абсент. Искам да пия абсент в Париж.
мхм
epikriza 2009-01-19 16:48
Пила съм абсент в България .Но ако ме поканиш в Париж , няма да ти откажа :)))
tigar 2009-01-19 17:15
Може и да стане.
Нe e
margiii 2009-01-19 18:52
точно изгубване , но....Преди години пристигаме със съпруга ми в една европейска столица-А аз се пъча,че говоря езика им добре.Рано сутрин е и до настаняване във хотела има много време, оставяме багажа и решаваме да закусим, като бели хора в престижно заведение.Не бяхме с перфектен външен вид , но влизаме.Пристига сервитьорката и аз "авторитетно" разпитвам за цялото меню.Мисля , че по-късно ще поръчвам , но уви .....след минути към масата ни пристигат толкова много неща, че сигурно имаше поне за още трима-четирима човека храна.
Добре , че имахме пари за да си платим !После не казвах повече , че го говоря този език добре!!!!А отделно че парите ни намаляха добре!!!!
Поздрави за Барак Обама
Michael_Nikita 2009-01-21 11:49
Парижкото метро. Има станции с километри коридори, почти няма ескалатори, метрото е старичко. Много хора, пиков час, всеки си е тръгнал към своята посока. На фона на този поток от забързани хора три дебели африканки, всяка водеща малко африканче са препречили целия коридор и вървят бавно като родопска народна песен. Правят го нарочно, могат да вървят в колона, а не в редица. Никой не може да мине. Французите ги молят учтиво да направят път, ама онези- ЙОК. Така ли, вашта мамица, сега българинът ще оправи нещата. Пъхнах си ръката и мощното рамо между две от шматките и ги избутах, отвори се път за хората, онези замърмориха, че нещо съм им нарушил правата, ама на мен кво ми пука... Балканско момче съм...:)
Актуална тема
Michael_Nikita 2009-03-10 13:08
Видях в новините мястото, където се лутах онази вечер. Същото, както го помня. Само че този път с пострадали...
08.03.2009 / 11:55
Влакова катастрофа край Париж
Влак връхлетя запалянковци на железопътна линия близо до стадиона Стад дьо Франс в предградието на Париж Сен - Дени. Двама братя на 11 и 17 години са загинали, други 11 души са ранени. Инцидентът станал към 23 часа и 30 минути местно време след мач между отборите на Лил и Лион. Влак от регионалната железопътна мрежа, която свързва Париж с околните населени места, блъснал група фенове на Лил. Не е ясно какво са правили тези хора на релсите. Катастрофата е станала в района на надлез над магистрала.Трима от ранените са в тежко състояние. Сред пострадалите има и деца, уточниха от френските противопожарни служби, които бяха едни от първите пристигнали на мястото на трагедията. Предполага се, че жертвите са близки роднини. Катастрофата беше оценена от властите като изключително тежка и доведе до хаос в движението на влаковете.

 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни