ФОРУМ

Форум > Big Brother 4 > За един град, малко сняг и моите ядове...

НОВ ОТГОВОР
Теми Автор Дата
За един град, малко сняг и моите ядове...
LucreziaBorgia 2009-02-02 15:22
Нощес падна хубав снежец-около педя. Не съм виждала толкова, откакто съм тук-не разполагам нито с подходящото облекло, нито с необходимата нагласа. По тела ми се изпраща смс от главният офис да не рискуваме с шофиране днес и да си останем вкъщи-човек ще помисли,че десетте бедствия на Египет са се струпали на Острова -минимум..Няма с какво да си изчистим затрупаните коли, щото малоумниците на близката бензиностанция немат такива пособия (ма как ще имат-да не би случайно да е зима ???, къде-къде по-полезно е да имаш въглища за барбекю и букети цветя в бензиностанцията... ) Ингилизите такова нещо като сол и грит слагат само на шосето, пешеходците кучета ги яли...Градски транспорт няма естествено-ситуацията е бедствена-кой да ми каже, че сняг валяло и под земята-как да има метро???
Пораздразнена и гладна, тръгвам към кешпойнта, дето е на скромните два километра от нас. По пътя успявам да падна два пъти, благославяйки родата на кмета до девето коляно, за да установя, че нема кеш. Принудена съм да изтегля от кешпойнт в индийски магазин срещу тлъста таксичка, като съответно за целта вървя още. Сдобила се с неколко банкноти след кански мъки, влизам в магазина-не са докарали ни хляб, ни мляко. Едно дълго 'Уфф' и неколко награбени консерви по -късно, се редя на опашка, каквато не помня от комунизма и купоните. Ма видите ли, заради бедственото положение, магазинерките не дошли на работа и сега наместо 5 каси, работи една...Имам чувството,че е дошло военно време, само че от небето не падат Малчовци, а невинни снежинки-егати...
Чакам важна служебна пратка, дето на всяка цена трябваше да дойде днес. Досещате се вече, заради бедственото положение и тук дърво- по-точно оня пън в двора , дето го е затрупал факания Снежко...
Сега съм тук и с с огромен ужас установявам, че немам цигари. Нито пък нерви да изляза още веднъж навън да преживея тия танталови мъки...:((((
Преживяванията на Психи
dundichka 2009-02-02 15:34
ми припомниха как преди години неочакван сняг затрупа Гърция и там настъпи същия блокаж. На втория или третия ден от Евросъюза им пращаха хляб със самолети:)))
Ъф, мисля, че Психи е тръгнала за цигари, все па
dundichka 2009-02-02 15:44
Смея се, защото съм далече, но ситуацията е по-скоро трагична, отколкото комична. Ако изпаднеш в бедствена ситуация и ти е нужна линейка, примерно, какво ли се случва?
:)
LucreziaBorgia 2009-02-02 15:47
Дунди, тук съм-лекувам си сининките.:(
Повече навън-не, докато не се стопи пущиняка. :)))))
Сещам се за един февруари
kismis 2009-02-02 15:49
преди 4 г. май беше, една сутрин ставам и навън сняг, ама истински сняг. Няма ток, интернет, само преспи и хляб нямаше естествено. Народа купува макарони и брашно, все едно е война. Че и на работа не ходихме, нямаше как просто. Ужасно бедствие, но цигари поне имаше
Мммм псих, да не седна да пиша по темата и аз
PLD 2009-02-02 15:50
моят ще е с работно заглавие "За ена България, малко снях и моите неволи по пътищата и" В петък вечер към 17:00ч се метнах на колата и потеглих посока моят роден град(демек ВН-СЗ) то че сняг си валеше валеше си, но колкото повече навлизах по онзи път наречен странно защо магистрала(Вн-Шумен) толкова бурята се усилваше, на Провадия вече беше побеляло навсякъде, но никой не чистеше пътя.В прохода стана още по зле, нямаше даже и коловози поне от минали преди мен коли, а и понеже прохода е доволно тесен разминаването с ТИРове в тази обстановка се превърна в изпитание на шофьорските ми умения....слава богу със средна скорост от 50км/ч успях след 5ч шофиране да достигна СЗ, но докога ще се налага да разчитаме само на себе си когато тръгваме на път?!?
Аууу Кисе помня я таз зима, недей сестро
PLD 2009-02-02 15:56
че точно се бях преместила във Вн и направо се ужасих в какво съм се забъркала....беше мн зле, един вятър вееше тоя сняг все едно сме на Антарктика, ужас!
ПЛД
kismis 2009-02-02 16:00
не бой се, това става веднъж на десетина години. Нашата входна врата беше затисната от една пряспа, няма отваряне. Събрали се мъжете от блока и бутата да я отворят, голям смях. А помниш ли пъртините по тротоарите? Вървиш, вървиш и стигнеш до вход на магазим, хайде обратно, че да продължиш напред, ама нали сме най-добрият за живеене град:))))))))
:)
LucreziaBorgia 2009-02-02 16:01
Ох, разбирам ви напълно-но това, което прави ситуацията тук по-скоро комична, е фактът, че снегът е една педя, сипе се тихо и приспивно, без вятър- бедствието си го създават ингилизите с вечните си паранои и неспособност да се справят с каквото и да е. Хората в Бг при тази обстановка биха си запалили дори 20-годишните коли, за да идат на работа, а тези тук се суетят край чисто новите си 4Х4 , поглеждат оскъдният сняг и казват-ааааа, много рисково...
Альооо, Варна:))
dundichka 2009-02-02 16:04
Оставете палмата на първенството на Психи:))) Снегът не е събитие по нашите земи, дори да сме в кризисна ситуация, не изпадаме в такъв стрес и ужас. А Варна отскоро е обявен за най-доброто място за живеене, оная година с тежкия сняг не се брои, явно:))))
:)))
gera_bera 2009-02-02 16:52
Не се вайкай мила ми Луки, а давай да правим далавера от това "гигантско" бедствие, ако вече не се е стопило де. :) На първо време предлагам да сключим договори с няколко бензиностанции за внос на съответните уреди, които те си нямат. Разбира се на изключително примамливи (за нас) цени!:))))
Другари! Трябва да помогнем на братския британски народ, изпаднал в такава тежка нужда!:)))
Виждаш ли...
Dutch_Shultz 2009-02-02 17:15
Колко е вредно и непрактично да се пуши?:)
Неволите на лондончани влязоха във
dundichka 2009-02-02 19:34
вечерните новини, но там редакторите са по-пестеливи в изразните средства от Психи:)))
LucreziaBorgia
qwertius 2009-02-03 10:36
Ми този снежец не може да намокри дори обувките ти.
LucreziaBorgia
qwertius 2009-02-03 11:28
"Ние тук не сме Русия. Нямаме изградена инфраструктура за постоянен снеговалеж", обяснява говорител на лондонския градски транспорт, цитиран от изданието. Кметът на британската столица Борис Джонсън почти обвини "лошия сняг" за тежката ситуация, пише "Таймс". "Трудността наистина идва от това, че снегът е толкова много. Хвърляме пясък, хвърляме сол, но снегът просто затрупва всичко отново", обяснява Джонсън. Лошото време взе няколко жертви, посочва "Индипендънт". Братята Кристофър и Джеймс Макколиън бяха открити мъртви в планината Сноудън, а при автомобилна катастрофа загина шофьор на камион.
psihouuuu,
IdaDalser 2009-02-03 12:24
nameri li 'liab ili da prashtame recepta za pasti?
Даа
tigar 2009-02-03 15:04
Чакам едни пари от Англия. Сигурно закъсняват заради снега:(((
LucreziaBorgia
qwertius 2009-02-04 11:57
От това снежно бедствие но можеш да стигнеш до клавиатурата:)
ЛИГАВА ИСТОРИЯ...
Bethoven 2009-02-04 12:03
10 САНТИМЕТРА СНЕЖКО...
ОЛЕЛЕ, БЕДСТВИЕ....
ЛИГЛЬОВЦИ, МАЛКО СТУД И.... ОЛЕЛЕЕЕЕ..
 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни