ФОРУМ

Форум > Big Brother 4 > За или против смъртното наказание?

НОВ ОТГОВОР
Теми Автор Дата
За или против смъртното наказание?
PLD 2009-02-06 12:01
Правя нова тема, за да не наранявам с питанията си нежните души на някои форумци:) И най-вече - защо, обосновката е твърде важна?
Та понеже темата си е моя, ще дам и аз отговор
PLD 2009-02-06 12:04
Аз съм твърдо против смъртното наказание!На първо място, ако искаме по нещо да се отличаваме от т.нар. изверги , то не може да отговаряме на техните деяния със същите!На второ място една чужда мисъл - По добре сто виновни на свобода, от колкото един невинен на бесилото! И не на последно място, за мен така се обезсмисля идеята за наказанието, че то за тези изверги да ги убием си е жива отървия в сравнение с това, което ще трябва да преживеят в затвора!
една необикновенна гледна точка-
tigar 2009-02-06 12:11
Аз съм против смъртното наказание.
Нека да има 200 годишна присъда със строг тъмничен режим и никога да не може да излезе от затвора. Даже и след смъртта си. Това се практикува.
Това не е хуманен акт. Напротив. Ако го убиеш, ти изкупуваш неговата карма. Защо? Космическият закон гласи, че всичко се заслужава и за всичко се заплаща. Разбирате ли за какво иде реч? Той със смъртното наказание си плаща и излиза чист от престъплението.
А ако не го убиеш, той ще плаща и в следващия си живот. Сега ще кажете, че няма следващи животи. Ами ако има? А? Представете си сега една влажна килия- два на два до края на живота. И на всичко отгоре ще плащаш отново и след тази си смърт.
Не споря с вас. Само ви предлагам и тази гледна точка.
да отговоря и аз...
bockoto 2009-02-06 12:13
за да не ме слагаш в "нежните"
казваш:
.....което ще трябва да преживеят в затвора!
Смисъла /поне аз така го разбирам/, че в затвора ще е подложен на всякакви унижения,гаври и насилие /"Среднощен експрес"/ ???
Ако е така ти ковственно одобряваш извращенията, случващи се в затворите ,което пък е в разрез с Хартата за човешки права?!?
Или не съм те разбрал правилно?
ПЛД ,първата асоциация
epikriza 2009-02-06 12:14
коята направих с темата ти беше " Зеленият път " на Стивън Кинг.Оня ден пак го даваха .Колкото и пъти да го гледам после не мога да спя .
Аз вече споделих позицията си,
dundichka 2009-02-06 12:18
но щом е пусната отделна тема, да се разпиша и тук - против съм!
..
Edric 2009-02-06 12:18
Смъртното наказание е справедлива мярка за някои престъпления, като убийство или изнасилване. Или може да ги оставим на свобода да нараняват хората около себе си! Затворът не е в никакъв случай решение. Там хората, които имат някакъв шанс да се поправят, стават още по-големи престъпници след като излязат, точно заради такива, които би трябвало да ги няма въобще.

По добре сто виновни на свобода,
dundichka 2009-02-06 12:39
от колкото един невинен на бесилото - не знам дали помните историите на съдията Ди, издаваха ги през 90-те, там това беше залегнало като основен принцип в правораздаването му, а съдията Ди го чакаше смъртна присъда, ако осъди невинен на смърт.
Боце, не ми се ме разбрал правилно:)
PLD 2009-02-06 12:44
Имах предвид, че времето на престой и изтърпяване на наложеното наказание в местата за лишаване от свобода ще действа в/у психиката (е понякога и в/у физиката) на престъпника.А на хелзинския комитет мн здраве от мен!
против сам аз
nasko_ep4 2009-02-06 13:02
!!
PLD
bockoto 2009-02-06 13:20
ТОВА,КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ПСИХИКАТА ИЛИ ФИЗИКАТА НА ПОДОБЕН ИНДИВИД НЯМА ДА КАСАЕ НИКОГО А И НЯМА ДА ИМА ПОСЛЕДИЦИ,ЧИСТО И ПРОСТО ЗАЩОТО ТАМ ЩЕ СИ УМРЕ СЪС ИЛИ БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ.
Ако нещо подобно се случи с моето дете , жена,майка или брат...вервайте ми няма да ме интересува закон,виновен или не.....................
Боце, така и не ми отговори на въпроса
PLD 2009-02-06 13:31
каква е идеята на наказанието, макар че с предния пост го направи индиректно.За мен наказанието не е възмездие, още по-малко отмъщение!А явно за теб е:(
.
fidelma 2009-02-06 13:35
Против смъртното наказание съм. НО, непонасям да се малтретират и убиват деца. Та затова ми се въртят едни такива мисли, провокирани от последното убийство. Като си намери Манчо от Осиково, един мастит адвокат, който да докаже, че причина за убийството е сериозна психопатия и деградиращи промени в характера...последният ще бъде освидетелстван, изпратен на лечение, стабилизиран и пуснат на свобода след няколко години, като “ излекуван”.
Един прекрасен ден, отново може да създаде деца... и тогава?
За справка, Даниела Терзийска и покойната Рени Цанова.


Фиделма, а кого е убила Даниела
PLD 2009-02-06 13:38
в последно време, че явно съм пропуснала тази информация?А на покойната Цанова, мир на праха и.
zaradi
IdaDalser 2009-02-06 13:44
Ludata Daniela Terziiska se biaha dignali vsichki bakshishi- chuli-nedochuli- i iskaha ostavkata na sinia kabinet. Kostov i Muravei Radev im beha vinovni neshto, pomnia. A Daniela si beshe udushila deteto s cel da pochnat "na chisto" s maja si.
PLD
bockoto 2009-02-06 13:55
Преди години тази Даниела уби собственното си дете Пепи ,на което баща му беше таксимитров шофьор. Убийството провокира тогава бунтове на такситата пред НС.........изкараха я невменяема...................даже не лежа в затвора .....сега е навън и работи като деловодителка ........
А съм за смъртно наказание при ДОКАЗАНА ВИНА, защото такива хора рано или късно повтарят........спомнете си за канибала,бивш морски капитан..............след като го оправдаха уби още ....
PLD
bockoto 2009-02-06 13:57
извинявай но явно не прочетох въпроса ти правилно ..........или не схванах иронията ....и за това ти обясних на дълго и наширока за Даниела.....
...
LucreziaBorgia 2009-02-06 14:09
Винаги след потресаващо престъпление се води този дебат и никога не се стига донякъде.
Поне в Бг затворите са затвори все още, но ви гарантирам, че скоро това ще се промени. Не е далеч времето, в което доброжелателите и защитниците на човешките права ще ги превърнат в луксозните пансиони на западняците, където колкото по-голямо е престъплението, толкова по-широка е килията ти и по-сигурна недосегаемостта ти. Луксозни ястия (скоро имаше комичен случай в пресата-затворници се оплакаха, че в кърито им нямало достатъчно мръвки, поради което готвачът беше уволнен, а на работниците им беше написано писмено извинение и изплатени компенсации), плейстейшъни, достъп до образование, интернет в килията-ми че хората в Бг биха убили за такъв стандарт. Така,че АКО и нашите затвори станат петзвездни хотели, е по-добре да им теглим куршума на тежкопровинилите се, но не и преди да бъдат кълцани парче по парче и онодени даже и в ушите...
За Даниела
tigar 2009-02-06 14:15
Сигурни ли сте, че тази Даниела е убила детето си.? Май всичко е било съшито с бели конци в обвинението. Всъщност знае ли се кой е убил това дете? Тово беше отдавна. Аз бях ученик, но нещо не им повярвах тогава. Детето беше хвърлено в Южния парк. И досега това езеро седи сухо и буренясало. Ужасно е.
tigar
bockoto 2009-02-06 14:18
мисля, повтарям ,мисля, че доказаха вината и но я изкараха невменяема.............
Съпругът и замина някъде за Канада ,май......неможа да издържи ..........
tigara
IdaDalser 2009-02-06 14:24
разбира се, че адвокатите подучват клиентите си - в интерес е и на двамата. Скоро пишеше за случая в Карнобат (момче удушило и изгорило приятелката си Мария от ревност), след което си признало и завело полицаите до «лобното място». Не след дълго, снабден вече с адвокат по всички стандарти на правозащитните организации, пича се отрича :-) и дори твърди, че куките сами са го закарали да му покажат къде се намирал трупа. Така и с Даниела Терзийска.
 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни