ФОРУМ

Форум > Big Brother 4 > Това мнение ми хареса

НОВ ОТГОВОР
Теми Автор Дата
Това мнение ми хареса
KoKo2 2009-03-11 08:52
Цитат(Togarm1 @ 11.03.2009 - 01:23) *
Бързаш да триеш и да обвиняваш без да прочетеш внимателно, ми се струва.
Колкото до Мария, нейната "вина", ако изобщо можем да говорим за вина, е че е заела място което не е за ная, и тя много добре го осъзнава. Само по себе си това не е кой знае какво, защото в нашата Родина превърната от нас самите в кочина, сме претръпнали отдавна определени хора да заемат длъжности за които не са компетентни или нямат ценз, измествайки по тоя начин хората имащи право на съответното място. Оттук обаче тръгват нещастията ни. Некомпетентният човек се стреми с цената на всичко да се задържи на заеманото от него място, нанасяйки с невежеството си непоправими материални, финансови или морални щети. Без значение до колко е фатално за житейския път на един кандидат за Мюзик айдъл да бъде несправедливо отстранен, или пък друг да бъде пуснат "по симпатия", която все пак не е критерий за оценяване, така просто НЕ МОЖЕ. Цялото ни общество е разядено от заразата на шуробаджанащината и личните връзки, а после се чудим защо нещата при нас все не могат да се оправят. Няма и да се оправят ако се продължава така. Шоуто "Мюзик Айдъл" е само някакъв много дребен сегмент от цялата тази помия, но този "сегмент" се излъчва в една от най-гледаните телевизии у нас и малко или много дава пример на подрастващите. Не съм моралист, но никак не мога да приема хората доверили се на това измислено жури да бъдат подлагани на гаври и унижения - понякога без никаква причина. Сиреч, заради външния им вид, въпреки че имат необходимите способности които се изискват по регламент. Моята лична морална позиция, която съм заемал през целия си живот независимо от обстоятелствата, не само ми дава правото, но тя ме ЗАДЪЛЖАВА като български гражданин да реагирам на всяка една облечена в правомощия некомпетентност и простащина. Да давам ли конкретни примери?
Това ми право се гарантира и от нашата Конституция. Отделно че нашите иронични забележки тук към някои членове на журито, определено не могат да се сравняват с директните обидни квалификации на същите хора към кандидатите, при това - излъчени в ефир в най-гледаното време и ПРЕД ЛИЦЕТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.
Затова, както вече неведнъж съм казвал, аз заставам ЛИЧНО зад думите си и не мърдам от тях.
Не съм предполагал че ще ми се наложи да обяснявам подобни неща на интелигентна жена като теб.
Приятна вечер!
И на мен ми хареса!
maia234 2009-03-11 09:53
И това мнение
maia234 2009-03-11 10:25
zazasvejata, Днес, 08:55
Фънки`s not Funny!
Вселената умира. Незадоволена.
[09-03-2009] от Бойка Огнянова [4034 прочитания]
Гледате ли шоуто „Мюзик айдъл”? Да? Смеете ли се от сърце на болните хора, които опитват късмета си? Да? Прекрасно!
Снощи разбрах, че Вселената умира. Късно ги разбирам важните неща...
Умира неразбрана, незадоволена, недомислена. Ние ще сме мъртви много преди нея.
Когато гледам "Мюзик Айдъл" и прекрасното му жури, ми става ясно защо Вселената ни е тежко болна, на смъртно легло...
Фънки. Един доста гнусен човечец. Понякога като го гледам дълго започвам да виждам една голяма хлебарка, която ако настъпиш, ще напълниш света със слуз и мръсотия. Нещастен човек, който държи и другите да са също толкова нещастни.
Мария. Устата й прилича на женски полов орган. Това виждам без да е нужно да я наблюдавам дълго.
Дони. Зъл. Яде курабийки.*
А онзи? Един от братята без пижами? Как беше? Банани без пижами... Знам, че не е постоянно в журито. Последно го чух да казва на психически нестабилно младо момче: "Ти си поредният ненормалник. Отвратен съм.". Нещо такова беше. Браво, голям зрял човеко! Браво! Дано това момче да не си е прерязало вените след идването му при вас – дано да не е, защото никой няма да обърне внимание на това!
Иван и Андрей. Недорасли. Недоразвити. Смешковци. Опосуми.
Драги мои, наистина ли спите спокойно нощем? През деня се гаврите с безпомощни болни хора, а вечерта си лягате спокойно, заспивате спокойно, доволни от себе си, от съществуването си. Вие сте срам. Давате пример на хора, които в момента формират характерите си, принципите си. Влияте, нали знаете? Носите отговорност. Разбирам, че сте изключително прости, елементарни и плоски, но поне се съобразете с това, че едни малки сладки дечица стоят пред телевизорите всяка вечер и си мислят, че е нормално да се подиграваш с болните хора и бъдете сдържани.
Бавно и болезнено доубивате Вселената.
Мисля, че има и други начини да направите предаването си по-гледано.
Това да си луд, да нямаш реална преценка, представа, да си далеч от реалността е тъжно – не е повод за веселие. Тези хора трябва да бъдат подкрепяни, лекувани. Не да бъдат обиждани, мачкани, осмивани. Ебавате се с невменяеми. Това не е похвално.
Мария, фолк певицата, умопомрачително тъпа, тя си пробутва мнението. Тя говори за стил, за това как трябва да се обличаме, как да се държим. Тази карикатура говори! Въобще всички там имат страхотно самочувствие, а всъщност са едни недостойни хора. Хора, които не струват. Убийци на Вселената.
• Категорично не съм съгласен с твърдението на авторката, че устата на Мария прилича на женски полов орган!!! Такива грозни и разплути женски полови органи в природата няма!!!Като ветеринар с дългогодишен професионален опит, оприличавам устата на гореспоменатото кратунесто джудже с тежко възпален свински анус!
Съгласен съм, че
qwertius 2009-03-11 10:47
в България не е необходимо да си луд, но помага.
Ето ви още едно, което много бързо
dundichka 2009-03-11 11:17
беше изтрито от модераторите:
Music Izrod


Хроничната тъпота на Мара Отварачката завзема небивали ширини.
Словестната диария, от която страда това миньонче ме дразни особено много сега, когато има възможност да присвие тлъстите си устни и да се опита да направи сложно изречение. Еуфорията около Music Idol 3 е не по-малка от предишните две години, именно заради което сценаристите ще се надпреварват да ни представят все повече кретени, цигани, турци, психично болни, умствено изостанали, и с болно чувство за реалност хора.
Изобщо, мъка. В миналите сезони поне Данчето Христова и Вили Казасян всяваха малко респект, будеха възторежни чувства напук на простотията, пропила се във физиономиите на кандидатите. Не знам дали някой от вас е гледал чуждите варианти на Music Idol, за да сравни. Там човешките недъзи не са повод за смях, нито средство номер едно за правене добър PR или висок рейтинг. А и най-малкото почти всеки, който го спечели става звезда. Примерите са много, тези идоли отдавна са певци от висок ранг, вече с кариера зад гърба си.
България по правило е страната на асоциациите. Те обикновено протестират за всичко. Къде обаче са организациите, които имат претенции, че бранят интересите на хората. Защо не се юрнаха да ги защитават от дискриминация - заради непоносимост към етноса, гаврата с психичното им здраве, физическите недъзи и подигравките, на които са подложени от не по-малко уродливото жури.

От другата страна България не е призвана да създава звезди. Тя ражда певци еднодневки и маскари, които ни осират навън. След като Марая Кери видя и чу "английския" език на Валентина Хасан, сега всички тайно стискат палци и се молят на хоризонта да се появи друг льохман, който да замени "Кен Лий". Мустафа, Ерджан или Асан. Без значение.

Някои казват, че те са си виновни. Ако не бяха ходили на кастинга, никой нямаше да им се смее. Да, ама не съвсем. Всеки подобен индивид е жаден за малко внимание, и това е неизменно тяхно право. Нещастието им се използва като оръжие от бездарното жури. Жури, което историята вече е сдъвкала, смачкала и изплюла. Допреди Music Idol малцина бяха хората, знаещи, че съществува човек на име Фънки. Мария и след предаването ще си остане все същата елементарна и интелектуално ощетена пайнерка, която бърка интерпол с интернет. От кога тя е музикален специалист, който дава оценки за качествата на другите. Коя нейна песен е запомнена и заклеймена като стойностна. Такава няма. Ще помним Мими само с циците, които се оказаха способни дори да отворят бирена бутилка.

Бяхме свидетели как същите тези ненормални кандидати на кастинга си тръгваха с бленуваното червено листче, което им гарантира участие нататък. Ей, така - за да е весело, и за да има гавра. Имаше и талантливи млади хора, които само заради неугледен вид бяха смазани от пресата на комплексираното жури. Комплексирано, защото ако трябва да сме точни, досега не сме чули нито Мария, нито Соня Васи да са пeли на живо. Това обаче далеч не е всичко. Оказа се, че Фънки и Отварачката имат и други таланти - те са стилисти, модни доайени, лекари, диетолози. Препоръчват сваляне на килограми, сменяне на гардероба и какво ли не. Невзрачният Дони, който може би е единственият по-кадърен, стои като пълнеж, за да отчете едната квота на българската естрада - отдавна умряла и потъпкана от желираните фолк чудовища. Впрочем, всички освен него са родители и се предполага, че точно те трябва да са най-толеранти към олигофрените, които бяха готови на всички дивотии, само и само да вземат червеното картонче.

Трябва да се знае, че Music Idol не е проект за набиране на таланти, а сцена за търсене и лансиране на нещастни хора, които си нямат огледало за реалност. Ами...дерзай народе! Твоето дете е здраво. И най-важното - знае, че не може да пее
Абсолютно съгласен съм с
KoKo2 2009-03-11 11:31
тези мнения. Просто останах без думи от тоталната простотия, загнездена в нашенския Мюзик Айдъл.
Няма ли начин
maia234 2009-03-11 11:35
да разкараме тази пошлост от телевизионния екран!?
maia234
qwertius 2009-03-11 11:39
Няма начин, нараства ентропията на пошлостта.
Koko,
IdaDalser 2009-03-11 11:42
kvo mu e loshoto na Music Idol- hodiat idioti dobrovolno, pokazvat gi po televiziata, a az se zabavliavam. sashtia beshe sluchaia s Rosica Noveva, na koiato tochno ti fenstvashe, nali?
IdaDalser
qwertius 2009-03-11 12:01
Коментира се поведението на олигофрените, които не ме забавляват, а ме дразнят: Фънки, Мара отварячката, Андрей, Иван и т.н.
Ида, за да разбереш, си представи следното
maia234 2009-03-11 12:03
многоуважемото жури намира Георги Минчев за неприемлив, а пуска някой с дълги крака, подходящо червило или дълбока бленда!
maiche,
IdaDalser 2009-03-11 12:12
zashto namesvash G.Minchev? Iskash da me pitash dali shte se iadosvam, ako niakoi talantliv ne prodalji? ami ne, vse mi e edno. Mnogo talantlivite shte se probvat v Konservatoriata, a Marcho, Mustafa i sie - v music idol.
iskam da nablegna na momenta, v koito DOBROVOLNO kandidatite otivat, chakat, valnuvat se i sa gotovi na kakvo li ne, samo za da se vidiat po tv (pone vednaj, a ako im se dade shans vtori pat- magariata shte e dvoina)
mai ne se izrazih mnogo isano
IdaDalser 2009-03-11 12:18
Nali vsichki kandidati znaiat predvaritelno koi jurira? ako ne jelaesh Maria i Funky da te oceniavat, ne se zanimavai. ako ne ti stiska da chuesh neshto kritichno za miloto si EGO, ne hodi. Formata e iasen ot minali sezoni i podigravkite ne sa ot vchera.
.
gera_bera 2009-03-11 12:28
Formata e iasen ot minali sezoni i podigravkite ne sa ot vchera.

Формата е ясен от години, но тук говорим за истинския СВЕТОВЕН формат, който е направен с цел да се намери нова звезда в музиката измежду много таланливи хора. Това, че БГ формата се е изродил в подигравка, си е чисто българска работа с цел да забавлява хора, които гледат заради сеира, а не заради музиката. Хора като теб!
Ида, май не дадох добър пример
maia234 2009-03-11 12:31
не искам да те питам това! Просто мислех, че така ще разбереш как се чувстваме пред малкия екран, когато тази пошлост ни залива!
Ида, подигравките не са от вчера, да!
dundichka 2009-03-11 12:38
И омръзнаха вече, дебелашкият и просташки хумор, ако изобщо е приемлив, трябва да е в малки дози.
Uf , привет
PLD 2009-03-11 12:49
оттатък някои модератори са по зле и от есесовци.Вижте каки ЛС получавам от модератор Ледената : Във връзка с наложеното наказание, "гуспойце" юрист, Вашия пост няма да види бял свят.
Като юрист следва да знаете, че в основата на правораздаването е именно репресията, която съдът упражнява, така че репресивните мерки не следва да са ви чужди.
Ние, модераторите, сме упълномощени да сме съдиите тук, преценката е наша, а законът е ясен - това са правилата, срещу които вие сте сключили договор да сте потребител тук.
А пропо, аз съм психиатър, и то добър, така че оставете манипулациите на мен.
Без коментар ....
хахах, А на мене пък същата Ледена
KoKo2 2009-03-11 12:55
"гуспойца" ми прати бележка, с която ми казва, че тъй като съм си позволил да споря с нея, всички мои постове щели предварително да минават "през филтър". Бахти откачалките-модератори. Тоя Мюзик Айдъл заедно с форума им е пълно извращение и не си струва труда да се гледа.
PLD
qwertius 2009-03-11 12:55
Не мога да те разбера когато пишеш на български:)
ПЛД
gera_bera 2009-03-11 12:57
Същата модераторка (и велика психиатърка) е стара "приятелка" на Псих от миналия сезон. Доста надута мома.:)))
Предлагам да им окажем
KoKo2 2009-03-11 12:57
нулев интерес към форума-резерват, а не след дълго и към Айдъла. Да живее Big Brother - най-якото шоу, оле !
 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни