ФОРУМ

Форум > Водещите > Училище за Биг Брадър

НОВ ОТГОВОР
Теми Автор Дата
Училище за Биг Брадър
AZ_14 2008-12-07 17:34
Преподавателят по актьорско майсторство Робърт Галински обаче вижда празна ниша на пазара. И отваря училището по риалити телевизия в Ню Йорк, след като успява да помогне на един гледач на животни да попадне в риалити предаване на "Анимъл планет". Човекът се издигнал до трето място и сега преподава на студентите своите Топ 10 съвети, които покриват всичко от грима и костюмите, до това как да подскажеш на камерата, че се каниш да сториш нещо достойно за отснимане.
Галински отхвърля като крайно наивни всякакви съмнения относно училището. "В риалити телевизията няма нищо истинско - всичко е обмислено предварително, като драма без сценарий. Така че ако си мислите, че гледате истински хора да се държат естествено, сте много далеч от истината", казва той. Затова е изработил "8 божи заповеди на риалити телевизията" за своите студенти. Ето някои от тях: "Демонстрирай увереност, не самонадеяност", "Казвай "д
Комисията и кастинга
AZ_14 2008-12-07 17:40
Кастингите за четвъртия Голям брат приключиха. От 14 000 кандидати екипът отся към 400, но реално ще бъдат препитани отново едва към 150 души. Това ще се случи през август и в него ще участват предимно психолози. Кога започва предаването и колко пари ще броят на победителя още се пази в тайна. Хубавата вест според екипа е, че има нови типажи сред мераклиите. Такова било засиленото присъствие по кастингите на самотни майки с деца. Те изпъквали с много силни характери и били доста оправни.

По принцип и те, и всички, които са честни за мотивацията си, признават, че това са парите.

Така готина майка от Хасково, която била и интелигентна, споделила, че иска да поживее в Къщата, за да се развие. Щурмоваци към парите и славата били и солиден брой възрастни хора. Мъж около 80-те се явил на кастинг и запитан дали ще се справи със силови мисии, почти смлял ръката на режисьора, докато правел "здрасти". Оказало се, че "старчето" сутрин си прави редовно физзарядки. Престрашавали се да се явяват и инвалиди. "Отчасти за това помогна и сезон 3, защото леля Вили е дала повод на много възрастни да мислят, че и те имат шанс. Това не е шоу само за млади. Преди идваха хора с по-голяма самооценка", казват от СИА.
Сред чешитите бил и мутра, който се похвалил, че изпълнявал мокри поръчки. Комисията го попитала дали и в Къщата ще разказва истории, но с истински имена, и тогава наемникът дал на заден. Признал, че не може да ги издаде.

Най-силният момент от кастингите, същински съспенс, бил с момче ясновидец. Той отгатнал, че всички от комисията са софиянци, с изключение на един. От екипа му поставили задачата да познае кой е човекът и от кой град е. Младокът не само уцелил верния отговор, но извадил на бял свят точни детайли от житието на човека от журито, колко деца имал и дори кога се обръснал. Гадателят "виждал" нещата с помощта на махало.
........
AZ_14 2008-12-07 17:41
Мисията на комисията е да намери силни характери, повече лидери, които да се конфронтират и да създават напечени ситуации. От препитването из страната изникнали изводите, че няколко типажа се открояват като герои на нашето време. Това са "блондинката от вица", "интелектуалецът чешит, който обаче и говори интересно". Има типажи, които съчетават по няколко черти. Като на "сваляча", който има лидерски качества и е много комуникативен и забавен. Както и образите "чужденец" и "гей".

"Търсим да направим максимално представителна извадка на обществото. Искаме да има вътре лидери, които могат да оцеляват и да са конфликтни. Които не искат някой друг да им налага мнението си. Да може да има сблъсък. Ако вкараме един силен и 15 слаби, няма да е толкова интересно, но ако влязат 15 силни характера, кой знае какво ще се случи", каза режисьорът на предаването Петко Спасов.

Станало ясно и че българите са доста скарани с езика. Това запетаи, че няма, нищо не било. Пишели "убичам" и вместо "съм" - "сам". Затова и от комисията запитали въпросния кандидат: "Ти сам ли си, или си ти?"

Сред "образите", които искали да бъдат съквартиранти, имало и веселячка от Бургас. Тя написала цяла поема за Здравко от 40 куплета. Това й отнело 4 години. Но тя не спряла дотук и измайсторила песен за Биг Брадър. Пред комисията дамата чистосърдечно си признала, че е платонически влюбена в гларуса от Приморско.
Потенциални участници били и трима чернокожи младежи, които са студенти у нас.
Чешитите
Някакъв гробар ексцентрик се явил, внесен от свои авери в ковчег. Той обаче не бил фен на Дракула, а облечен в попско расо. Пристигнал пред журито нестандартно, но се оказало, че иначе е твърде скучен. Пробвали си късмета и ексрейнджъри, пазач на затвор за терористи в Ирак, богослови, ядрени физици, началник-влак, клоун в цирка.

Безработен от Стара Загора изумил с хобито си да колекционера модели на мобилни телефони "Нокиа" - имал 90 модела. На кастинга се явил и мъж, прекарал 13 денонощия в багажника на кола. Опитал да избяга в САЩ, но парите му свършили още в Германия, затова той се качил нелегално на ферибот и там 13 дни се крил във возилото. Единственото, което имал, били три шоколада и един литър вода. Успял да "акостира" в Ню Джърси, където му се наложило да живее цяла година на улицата. Младо момиче пък искало да става порноактриса и за да се покаже без задръжки, спретнала стриптийз пред комисията. Това обаче не трогнало журито.

По кастингите, както обичайно, обичал да ходи и Митьо Пищова, защото искал пак да се намърда пред камерите. Такава тактика предприели и тризначките Вяра, Надежда и Любов. Тяхната идея била просто да се покажат пред хората. Леля Вили също имала мераци пак да влезе в Къщата. Този сезон обаче стари муцуни нямало да има.
по света
AZ_14 2008-12-12 12:36
Русия дава своя принос в екстравагантните риалити предавания. Гвоздей е шоуто, в което участникът “краде” автомобил. Почти веднага полицията започва да го преследва. Макар да са наясно, че става дума за шоу, руските ченгета използват заредени с истински муниции автомати “Калашников” в опитите да спрат “крадеца”. Ако участникът издържи 35 минути на обстрела, без да бъде заловен, печели колата. “Криминальная Россия” е далеч по-сериозно предаване. Екип журналисти развеждат масови убийци по местопрестъпленията им и ги карат да правят възстановки на зверствата.
El Telepolicial е риалити крими от Боливия. Излъчва се в праймтайма всяка събота вечер и показва неидентифицирани жертви на убийства, катастрофи и злополуки. Идеята е познавалите жертвите да се обадят и да ги разпознаят. Често са излъчвани кадри с публични линчове или интервюта на роднините на убити от психопати.
Мексиканците пък имат Infarto (“Инфаркт”). В един от епизодите млад мъж се подлага на тестове за ново лекарство. На него и на съседа му по легло дават еднакъв медикамент. След 5 минути “колегата” му изпада в кома и “умира”. След края на шоуто се налага човекът да бъде успокояван с часове.
Аналогично е щатското Scare Tactics, където главни жертви са лековерни тийнейджъри. Едни от най-популярните истории: университетски преподавател води няколко момичета и момчета с микробус на екскурзия през пустинята. Вечерта те се натъкват на вампири, глозгащи убит на пътя полицай.
Няколко мазохистични опита на Джони Ноксвил раждат нова вълна в риалити жанра. През 1997-а мистър Ноксвил си слага бронежилетка и се прострелва с пистолет от 10 см разстояние. След като оживява, той става идол на цяло поколение видиотени безделници. Така се раждат шоута като “Джакас”, “Дърти Санчез” и “Дъ Дюдсонс”. Героите се чудят как да се осакатят - късат ушите си с куки за риба, заковават ръцете си за дъски, лепят си пенисите за маса и ги бият с жилави пръчки, играят на дартс върху корема на приятел, пробват да прескочат къща с “Фолксваген Голф” и със завързани очи.
Virgin Show е един от върховете на секс риалити жанра. Шоуто е за девствени. В първата част няколко мъже и жени се събличат голи. Целта: да познаят кой е непорочен.
още...
AZ_14 2008-12-12 12:37
Японецът Насуби е избран за участник в експеримента “затворен между четири стени”. Той е изпратен в стая без никакви мебели. Така се ражда “Шоуто на Насуби”. Само час след влизането на мъжа продуцентите го оставят гол. Поставят му задачата всеки ден да надписва пощенски картички и така да печели различни суми. Насуби е наясно, че няма да бъде пуснат, докато не вземе 1 милион йени (около 8500 долара). Това, което не знае, е, че всяка вечер го дават по телевизията. Гледат го 17 милиона души. Мъката му продължава 15 месеца. През първите две седмици Насуби не слага нищо в устата си. След това е принуден да яде кучешка храна, за да оцелее. Екип от 50 души се грижи за цензурата в реално време. Когато Насуби излиза на свобода, се превръща в един от най-популярните комици в Япония.
В сравнение с това шоу американското Who's your daddy (“Кой е баща ти”) е миловидна забава. В него изоставено дете (вече на 30 години) се среща с осем мъже на една и съща възраст. “Жертвата” трябва да познае истинския си татко.
Подобно семейно е и шоуто Be my baby. Тийнейджърка забременява погрешка и решава да даде бебето си на бездетна двойка. Няколко осиновители преминават през какви ли не изпитания, за да докажат на майката, че са най-подходящи за родители.
В поредното семейно риалити Temptation Island (“Островът на изкушенията”) не плаче никой друг, освен самите семейства. Десетина двойки, повечето със здрави връзки, са отведени на самотен тропически остров. Мъжете живеят от едната страна на сушата, жените от другата. На всяка от двете групи са представени съответно по отбор манекени и манекенки, които се опитват да “отклонят” семейните от правия път. Всяка вечер флиртовете на участниците се прожектират на техните половинки.
Cheaters (“Прелюбодейци”) може да бъде гледано и у нас по Reality TV. Отново темата е изневяра. Подозрителният партньор се обръща към предаването, което наема детектив, за да се разбере кръшка ли половинката му. Шоуто е спряно, след като водещият е наръган в корема с нож от ядосан съпруг.
Бразилците са далеч по-безскрупулни в своя вариант Fidelity test (“Tест за вярност”). Там не е нужно да изневеряваш на половинката си, защото изневярата идва сама при теб. Шоуто е на принципа на скритата камера. Сластна красавица пристига при женен мъж с цел след час-два свалки да го заведе в хотелска стая, където да правят секс. Никога не се е стигало до момента, в който на момичето да са нужни повече от 20-30 минути да оплете жертвата.
Англия
AZ_14 2008-12-12 12:38
Близки кадри на оргия между чернокожата медицинска сестра Макози, манекенката Орлийт и мъж, състезател в Големия брат, скандализираха англичаните, решили да гледат шестия сезон на шоуто, реализиран в края на миналата година . Тримата започват невинна игра пред останалите съквартиранти в басейна. Известно време се целуват. Орлийт излиза от водата, другите двама продължават мокрото забавление. По-късно Макози иска противозачатъчни от Големия брат. Това съвсем не е върхът на риалити изпълненията. Жадната за слава съквартирантка Кинга мастурбира с празна бутилка пред погледа на двама съквартиранти. Изпълненията є не спират дотук. Тя взима бутилката и излиза на двора. Ляга по средата на импровизираното футболно игрище, разкрачва се пред камерите и подновява “забавленията”. Всички тези кадри влудяват зрителите на “Ченъл Фор”. Английската преса реагира бурно на събитията в “Биг Брадър”. Продуцентите на шоуто са доволни, тъй като отново връщат интереса към шоуто.
milene
pop_45 2008-12-13 18:48
Питам се защо продуцентите на ББ4 не предложиха победителя да даде съответния % от парите си не на един от гласуващите, а за благотворителност???? Щяха ли тогава да гласуват толкова хора??? Е, ли в състояние българинът да не мисли само за собствената си черга??? Пращаме sms-и за "Българската Коледа", защо се сещаме само по празниците за всички тези деца и хора в неравностойно положение??? Ама ББ4 разчита, че хората ще гласуват за всичките 4-ма и така ще стане, вервайте ми. И кой печели от sms-те.....отговорът е прост- продуцентите, а кой ще победи, вероятно се знае отпреди 3 месеца.
 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни